Ahoj. Možná už to tu někdo řešil, ale nikde jsem nenašel srovnání těchto destinací a třeba to srovnání někdo z těchto stránek má? Ve Fr. Polynesii jsem byl minulý rok a za pár týdnu letíme podruhé (Tahiti, Moorea, Maupiti, Bora Bora). Popravdě mě nejvíc uchvátila příroda, vodopády, nádherný podmořský život, pláže, minimum turistů a tím, že místní jsou neskutečně přátelští a nechtějí vás za každou cenu "podojit". Zajímalo by mě srovnání a to hlavně : Ceny, příroda, moře, pláže, turistika? (vím, že každý ostrov je jiný a nelze to takhle brát uplně komplexně) Je mi jasné, že Havaj bude turisticky daleko více exponovaný a vypadá, že je na tom hůře s bezpečností. Ale příroda mě tam celkem láká a občas se objeví nesrovnatelně levnější letenky (kolem 15tis.). Nejlépe kdyby měl někdo i cenové porovnání a 2-3týdny. Na Havaj bych rád, ale nechci být zklamaný a třeba navrhne někdo i uplně jinou alternativu v Polynésii :) (Cookovy ostrovy, Fiji, Samoa...) Děkuji :-)  .

Havaj vs. FR. Polynesie

Založil ve fóru Cestopisy

51 reakcí

Super vlákno, to srovnání Fr. Polynésie jako Rolls-Royce a Havaje jako Porsche 911 sedí naprosto přesně! :)

Sám to vidím podobně, ale k tomu srovnání bych přidal ještě jeden praktický rozměr, který v roce 2026 už nejde ignorovat – a to je legislativa pro drony a natáčení. Zatímco v Polynésii je to pořád relativně svoboda, v ‚civilizovaném‘ světě (ať už je to Havaj nebo naše evropská Itálie a Rakousko) se pravidla tak zpřísnila, že jedna nelegální fotka z dronu může stát víc než ta akční letenka.

Protože se dronům věnuju profesionálně, dal jsem dohromady pro ty nejtěžší evropské země (Itálie, Rakousko, Německo) takové praktické kuchařky pro piloty .

Třeba u té Itálie (kterou lidé často s tou Havají kvůli stylu pobřeží srovnávají) mám 70stránkový manuál v EN/IT/DE. Jsou tam přesné návody na D-Flight, zóny a hlavně vzory hlášení pro úřady, aby vás policie nechala v klidu tvořit.

Kdyby někdo z vás plánoval po návratu z Pacifiku i něco bližšího v Evropě, mrkněte na to: https://www.fpvvideo.cz/pro-piloty/ .

Ať se vám ta technika v letadlech netřese a záběry stojí za to!

0 Citovat

to Lukas Koros: 7 príspevkov a 7 x rovnaký link na poistenie dronu. Čo má toto spoločné s diskusiou o havaji a FP? 

Admini, zmažte toho spamera.

15
51 reakcí